fredag 24 februari 2012

-Ta´t lugnt! -Inte så djäkla lätt!

Ligga i en hammock och lyssna och känna.. det är gott det.
-Äntligen fredag! -En helg av lugn och ro ligger framför mig, å jag ska må så bra...
-Men först ska du bara till systemet handla lite mat, hämta ungarna, de som har sådana, snygga upp mig lite, laga maten och...
Till slut sitter ni där vid matbordet, vinet är uppslaget och maten på tallrikarna. Alla verkar må bra men inte du...
Du känner dig lika uppe i varv som förut.
-Stress är vår arvedel och fullt naturlig reaktion. Kvarleva från stenåldern. Ett hjälpmedel för att kunna fly undan faror som sabeltandade tigrar och arga gubbar med knölpåkar. Nu för tiden är det en väldig brist på sabeltandade tigrar och arga gubbar med knölpåkar men reaktionen finns kvar.
För att underlätta att bli av med stressreaktionen har jag skrivit ihop en liten affirmation som kanske kan hjälpa just dig att byta vardagsstressen mot helgmågott istället. Tar kanske en kvart, sätt gärna på lugn avslappningsmusik i bakgrunden. Det är en väl investerad kvart.
Sätt eller lägg dig bekvämt tillrätta
Slut ögonen och fokusera på din andning. 
Föreställ dig att Du följer en stig genom skogen och under din vandring lägger du märke till alla små detaljer som du tycker mycket om. Solen skiner, det är varmt och gott. Marken är fylld med underbara blommor.
Där mellan de stora höga träden står en hammock. Du lägger dig bekvämt till rätta. Stoppar en mjuk härlig dunkudde under nacken.
Du ser upp mot trädens vackra kronor. Ljuset silar vacker igenom grenverket. Fåglarna kvittrar.
Det är en underbar stund. Hela naturen är där bara för dig.
Allt det vackra välkomnar bara dig.
Din andning börjar bli långsammare. Du andas in genom näsan fem sekunder. Du håller andan tre sekunder och andas ut genom munnen åtta sekunder. Du upprepar andningsövningen gång på gång.
Varje gång du andas ut följer all stress med ut, all oro och alla negativa tankar andas du ut och de försvinner bort för alltid.
Varje gång du andas in följer glada tankar med luften. Positiva tankar.
Kanske ett roligt barndomsminne.
Du blir lugnare och mer avslappnad för varje andetag. Lugnare och mer avslappnad  för varje andetag. Lugnare och mer avslappnad  för varje andetag.
Du upplever hur din kropp blir varm, behaglig och avslappnad. Du kan bara tänka positiva tankar i allt det här vackra. Du känner hur din andning är djup och lugn.
För varje gång du kommer till denna underbara plats förstärks känslan av lugn och trygghet av kärlek och värme.
Du kommer till insikt om att det är så här du vill ha det varje dag, varje timme varje minut, varje sekund.
Varje gång du är här förstärks och fördjupas känslan
När du om en stund slår upp ögonen och reser dig följer den här underbara känslan med dig. Inte bara i Second Life utan ut i stora världen.
Nu är det dags för dig att sakta öppna ögonen.
Du är helt vaken men din andning är fortfarande djup och trygg. Du känner dig väldigt väldigt avslappna och redo att möta alla utmaningar på ett lugnt och tryggt och säkert sätt.
Totalt ihopsegad. Det mår hela omgivningen bra av.
Om det funkar? Jag segade ihop fullständigt bara av att skriva den.
Som vanligt finns det inga genvägar alla avslappningsövningar måste upprepas och upprepas. Ofta. För att fungera. Lyssnar man på vägledda meditationer fungerar olika röster olika bra på olika människor.
Det viktiga är att man bestämmer sig; -Nu ska jag må bra.
Sjöfn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar