söndag 17 april 2011

Så glada vi till skogen gå

Kan den vara varm ini?
Våren de obligatoriska utflykternas tid. Hur många gånger har vi inte travat iväg mer eller mindre motvilligt på vårens första skogsutflykt med tillhörande korvgrillning?
-Just det, förkolnad på utsidan och rå inuti. -Inte gott.
Hemligheten ska visst vara att hålla korven ganska högt ovanför glöden och inte lågorna och tänka på att det tar 10-15 minuter hemma i ugnen för att grilla en korv och borde ta minst lika lång tid här ute i bushen.
Tack och lov finns det annat som man enkelt kan fixa till över öppen eld.
Mitt smultronställe
Pinnbröd att laga över öppen eld är en variant sen finns det utflyktsmat man lätt kan göra hemma och ta med sig. Eftersom det är jag som ger er recepten förstår ni att det är enkelt. :)
Ett av mina "hemliga smultronställen i RL" är Ursandstigen i Vänersborg. En iordninggjord 5 km gångväg mellan Dalbobron och Ursands fina sandstrand med flera fina grillplatser längs vägen. På vissa söndagar finns ett café (kolla tiderna) i en Bastungens gammla fyr halvvägs. Vänern på ena sidan och skog på andra sidan ger i alla fall lä från ett håll - underlättare grillningen betydligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar